Decamerone als bijvangst van corona
Decamerone als bijvangst van corona

Decamerone als bijvangst van corona

De Amsterdamse Stadsschouwburg heet allang niet meer zo. De moderne manier om cultuur aan de man of de vrouw te brengen eist een naam als: International Theatre Amsterdam. Dat krijgt de verknochte Nederlandse schouwburgbezoeker en zeker de Amsterdammer niet uit z’n strot, het moet dan maar ”Ita” worden, lekker kort. Acteur en dichter Ramsey Nasr is één van de handvol acteurs in ons land met een vaste aanstelling, uitverkorenen die dus nog een salaris verdienen in deze cultuurduistere tijd.
Hij is afgelopen vrijdag begonnen op de internet site van Ita met een Decamarone lezing over 100 dagen. Elke dag een nieuw verhaal voorgelezen uit het boek van Boccaccio, die in de middeleeuwen Florence ontvluchtte om de pest-pandemie te overleven.

Niet iedereen is zo gelukkig als Nasr, in heel het land en óók in Vlaanderen zijn de theater-agenda’s leeg geveegd. 
In Theater Klokhuis te Antwerpen zou Aafke Bruining het stuk ‘Vranke Vrouwen’ spelen, helaas alles inclusief de Gentse Feesten is geannuleerd. Terwijl één van haar teksten zo’n krachtige verbinding heeft naar wat nu gaande is in onze maatschappij, met een mistige app in aanbouw die nog niemand doorgrondt. Aafke: ”Zo dolgraag zou ik kunnen zeggen: Binnenkort is het 1984 en dan wordt Big Brother een feit. Dan komt er een grauwe samenleving met camera’s op iedere straathoek, met elektronische controle over ieder stukje persoonlijke informatie, met blinde consumptie en georganiseerd bedrog

5 x, 1 va (291023)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share