Weblog Amsterdam Centraal (hierna: AC)  is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens AC: Vraag het de redactie via het adres amsterdamcs@googlegroups.com.

Persoonsgegevens die worden opgeslagen
AC slaat bepaalde persoonsgegevens van je op. Dit gebeurt automatisch doordat je gebruik maakt van deze website en/of doordat je deze gegevens zelf verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die het systeem opslaat:

  • Voor- en achternaam (als je die invult bij reacties, je mag ook een fake-naam invullen)
  • E-mailadres (wordt niet publiekelijk getoond)
  • IP-adres (wordt niet publiekelijk getoond)
  • Locatiegegevens (worden verzameld door een Google Analytics plugin)
  • Internetbrowser en apparaat type (worden verzameld door een Google Analytics plugin)

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die AC verwerkt
Dit weblog heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. We raden ouders aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat we zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact op met de redactie.

Doel en grondslag opslag persoonsgegevens
Weblog AC slaat jouw persoonsgegevens op voor de volgende doelen:

  • Weblog AC analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en de inhoud eventueel af te stemmen op jouw voorkeuren. Dit komt voornamelijk tot uiting bij reacties.
    De site gebruikt Google Analytics om het aantal bezoekers te registreren en daarmee samenhangende gegevens (duur bezoek, nieuw of terugkomend, bounce rate, uit welk land etc.).
  • Dit blog is niet commercieel, er staan geen advertenties op en er wordt geen geld mee verdiend. Gegevens die met dit soort activiteiten samenhangen worden niet verzameld.

Geautomatiseerde besluitvorming
Op deze website vindt geen geautomatiseerde besluitvorming ten aanzien van personen plaats.

Bewaartijd persoonsgegevens

Reacties zijn een integraal onderdeel van de inhoud van een discussiesite als AC. Daaraan zijn gegevens gekoppeld als (bij)naam, email-adres, ip-adres en eventueel website. Reacties worden daarom in principe nooit verwijderd. Wél kunnen ze op verzoek geanonimiseerd worden. Alleen de (bij)naam is openbaar.

Je IP-adres wordt opgeslagen om misbruik tegen te gaan. Bij weblogs met een reactiemogelijkheid is dit normaal, om bezoekers bij wangedrag te kunnen blokkeren (spam, belediging, racisme en andere wettelijk verboden gedragingen). 

Delen van persoonsgegevens met derden
Weblog AC deelt geen gegevens met derden, tenzij dit wettelijk is vereist of dat dit onontkoombaar is voor de werking van de site. Zo wordt het weblog gehost door Two Kings, dus alle gegevens van dit weblog staan opgeslagen op hun servers.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die ik gebruik
Weblog AC gebruikt alleen technische en functionele cookies om de site goed te laten werken. Ook staat er een tracking code van Google Analytics op de pagina’s waarmee bezoekersstatistieken worden vastgelegd. Deze gegevens worden na 24 maanden automatisch gewist.
Er wordt géén gebruik gemaakt van advertentie-cookies e.d.

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. De cookies die we gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen we hiermee de website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
AC draait op het CMS ‘PivotX’. Dit systeem wordt -afgezien van beveiligingsupdates- door de ontwerper niet meer onderhouden en heeft geen technische mogelijkheden om grootschalig gegevens te verwijderen of aan te passen. Stuur een mail aan de redactie wanneer je informatie wilt over je gegevens of deze wilt verwijderen. We doen dan ons best om je hierin zoveel als technisch mogelijk is tegemoet te komen.

Je hebt de wettelijke mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe we persoonsgegevens beveiligen
Weblog AC neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.
Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of dat er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met de redactie.