Amsterdam Centraal
Medewerkers Amsterdam Centraal

Medewerkers Amsterdam Centraal

De regelmatige medewerkers van Amsterdam Centraal

Hier vind je informatie over de auteurs die regelmatig meewerken aan Amsterdam Centraal. Klik op een foto voor een overzicht van hun bijdragen sinds 2020. Oudere bijdragen (2003-2019) zijn te vinden in het archief van Amsterdam Centraal.
Wil je meedoen met Amsterdam Centraal? Graag! We zijn altijd op zoek naar nieuwe auteurs en wie weet sta jij dan binnenkort hier ook bij!

Arnoud de Jong
Eindredacteur

Geboren Amsterdammer. Hoofdredacteur Amsterdam Centraal.
Vrijwel vanaf het begin betrokken bij AC en schreef sindsdien ontelbare artikelen voor de site.

 

Won in 2006 een Dutch Bloggie voor het 'best geschreven stuk'. Won in 2006 de prijs voor het beste verhaal in 'Het Geheugen van West'. Blogt meer dan 20 jaar. Eigen blog: Arnoud Hugo.
Lees meer/minder...
FacebookpaginaTwitter
Walther Ploos van Amstel
Auteur

Walther Ploos van Amstel geeft les aan de Vrije Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam.
Daarnaast is hij verbonden aan TNO als expert op het gebied van mobiliteit.

In zijn vrije tijd vind je Walther als house-DJ achter de draaitafels in clubs in Amsterdam (en ver daarbuiten).
Lees meer/minder...
FacebookTwitter
John Zwart
Auteur

Tot ons grote verdriet is John Zwart op 18 januari 2023 overleden. Hij was dichter, schrijver en auteur bij ons. Graag geziene gast in de OBA en in het Eijlders Dichterscollectief, dat maandelijks bijeen komt in Café Eijlders bij het Leidseplein.

Afkomstig uit Zaanstad. Zwierf over de wereldzeeën, woonde 15 jaar in de USA, daarna in Almere en streek uiteindelijk neer in Friesland. Van daaruit kwam hij met grote regelmaat naar zijn geliefde Amsterdam. 
Lees meer/minder...
Facebook
Rob Zwetsloot
Auteur - Videomaker

Rob Zwetsloot is al sinds begin van de jaren tachtig actief in de media voor onder andere De Waarheid, Zeggenschap, De Staatstv, Staats/Rabotnik, de Kro, Veronica, de Vpro, Rob's Pianobar, Amsterdam FM, Mtnl en De Raad Vandaag. Zowel schrijvend voor kranten en internet als radio en tv.

Flirt met de gemeentepolitiek door middel van een eigen linkse partij.
Lees meer/minder...
Facebook
Peter Eijking
Fotograaf - Videomaker

Geboren in Noord, maar woont nu in West.
Gaat de hele dag kris kras door Amsterdam als chauffeur gehandicapten vervoer.
Ziet zoveel van de stad dat hij alles maar eens op foto en video is gaan vastleggen.

Is in de jaren 80 diverse keren in Noord en Zuid Amerika, en Azie geweest. Heeft daarnaast ook Egypte en Israel gezien. Vond de verborgen stad van de Inca's Machu Picchu in Peru het hoogtepunt. Maar vindt Amsterdam toch de mooiste stad die er is.
Lees meer/minder...
Facebook
Ronald Offerman
Auteur

Tot ons grote verdriet is Ronald op 11 mei 2020 overleden aan corona. Een fijne man is weg uit ons midden.
Hij was schrijver, dichter, theatermaker, schilder. Woonde in Bos en Lommer, hield van De Baarsjes.

Trad regelmatig op met zijn gezelschap Blaffende Honden.
Lees meer/minder...
Facebook
Yvette Smith
Auteur

In de afgelopen jaren woonde of verbleef Yvette Smith in achtereenvolgens Overtoomse Veld, Slotervaart, de Bijlmer en Watergraafsmeer, om via Oud-Sloten uit te komen in het immer schilderachtige Bos en Lommer.

Yvette werkt en verblijft momenteel voornamelijk in Nieuw-West, waar zij zich bezig houdt met de juridische kanten van jeugdoverlast. Daarvoor was ze onder meer hoofdredactrice van een vaktijdschrift voor musici, programmamaakster bij een lokaal televisiestation en arrangeur/repetitor bij een Amsterdams musicalgezelschap.
Lees meer/minder...
Reinder Rustema
Auteur

Politicus, journalist, voorvechter democratie, actievoerder, docent UvA.

Initiator van Petities.nl
Lees meer/minder...
Facebook
Arie van Staveren
Auteur

Deliberatieve democraat; geinteresseerd in oude geschiedenis van Amsterdam; politieke junkie; 28 jaar in Amerika gewoond; jazz fanaat; voorzitter stichting Singelgrachtwacht.nl; studeerde politieke & sociale wetenschappen UvA.

 

Schudde de hand van Lennon & McCartney bij rondvaart in ’64.
Lees meer/minder...
Paul Hermans
Fotograaf - Videomaker

Gezien mijn achtergond in de bouwkunst heeft architectuur mijn speciale interesse.
Ook fotografie en film zet ik in en lijkt het mij een uitdaging als bijdrage aan Amsterdam Centraal al deze elementen te combineren.

Als hedendaags beeldend kunstenaar laat ik mij inspireren door de oudheid en dan voornamelijk de Griekse mythologie. In mijn schilderijen, sculpturen en gedichten ontmoeten verleden en heden elkaar en werpen een blik op de toekomst.
Lees meer/minder...
Facebook
Frans Bogaard
Auteur - Beheerder

Dwarse ambtenaar in ‘t veld, gitarist met versleten pink en ooit gedreven televisiemaker. Schreef als (hoofd)redacteur artikelen in diverse muziek- en computerbladen en draaide ook zijn hand niet om voor bijdrages aan een erotisch magazine. Houdt momenteel onder het pseudoniem Suffie nog steeds een blog in de lucht met een mix van onzin en onbetrouwbaar autobiografisch materiaal.

 

In Amsterdam bewoonde Frans zo’n beetje ieder stadsdeel, om uiteindelijk in Almere neer te strijken. Zijn werk voert hem echter dagelijks door de straten van zijn geboortestad die hem iedere keer nog steeds verbazen.
Lees meer/minder...
Facebook Pagina
Jeroen Mirck
Auteur

Jeroen Mirck is sinds 2018 hoofdredacteur van Marketingfacts. Eerder was hij journalist voor media als Adformatie, MarketingTribune, Emerce, Memory Magazine, Quality in Meetings (QM), Joop.nl en Dirty Science.

Voormalig raadslid voor D66 in Amsterdam Nieuw-West. Woont tegenwoordig in Haarlem.
Lees meer/minder...
Jeroen MirckTwitter
Hans Frederiks
Auteur

Hans Frederiks woont al zijn hele leven in Amsterdam. Groeide op in Amsterdam-West (de Kinkerbuurt), woonde als student even in Noord, wat langer in het Centrum en in de Pijp. Daarna heel even in de Spaarndammerbuurt, een tijd in de Pijp en de Diamantbuurt, weer de Pijp, lange tijd in de Rivierenbuurt, Nu -alweer bijna 20 jaar - woont/werkt hij in het Centrum/De Kadijken. 

Hij schrijft zeer regelmatig voor het blog computercreatief.nl en loopt in Amsterdam rond met zijn camera.
Lees meer/minder...
Anneke Koelewijn
Auteur

Ondenkbaar lang werk ik in het onderwijs in Amsterdam. Met speciale kinderen en hun ouders. En met bijzondere juffen en meesters. Ik werk al zo lang met ze dat ik wel over ze moet schrijven. De verhalen vertellen de dagelijkse praktijk en zijn uit de losse pols geschreven.

Lees meer/minder...
Bart van der Kolk
Auteur
Bart van der Kolk (1955) is geboren Amsterdammer, bracht zijn jeugd door in het Gooi, maar zijn studie bracht hem weer naar Amsterdam. Was actief in het studentenleven en 'oproerkraaier' in de kraakbeweging van de jaren '80, werkte als buurtwerker en voor 'nieuwkomers' en was later adviseur bij het Amsterdams Steunpunt Wonen. Verhuisde in 2006 met pijn in het hart naar de 'provincie' (Lelystad) wegens o.m. gebrek aan schone lucht en ruimte in Mokum.
Studeerde o.a. aan de d'WitteLeli (UVA) tekenen en handvaardigheid, en later Turkse taal en geschiedenis in Utrecht, deed een NVM makelaarsopleiding, zat in de politiek voor GroenLinks, was ooit een blauwe maandag leraar beeldende kunst en -geschiedenis, een aantal jaren fotograaf en nog veel meer. Is inmiddels gepensioneerd, maar nog lang niet uitgeblust, is zo af en toe in Amsterdam, maar volgt het nieuws daarover op de voet!
Lees meer/minder...
Gast-auteur

Onder de noemer 'gastauteur' publiceren wij incidentele bijdragen aan Amsterdam Centraal.
Uiteraard wordt bij een artikel, foto of video wél de echte naam van de auteur geplaatst.

Wie regelmatiger bijdragen levert krijgt na verloop van tijd een eigen naamsvermelding.
Lees meer/minder...
Redactie

Redactie van Amsterdam Centraal.

Modereert ook streng de reacties.
Lees meer/minder...
Facebookpagina
101 x, 1 va (291023)