Gele hesjes
Gele hesjes

Gele hesjes

Bij de ingang van de Artis stak een grote groep schoolkinderen onvervaard zonder op of om te kijken via de zebra over. Blanke bleekneusjes uit de provincie, te horen aan het accent dat uit de vrolijk kwebbelende menigte opsteeg, die zo te zien aan de glunderende blik in hun ogen en de blosjes op de wangen een geslaagd bezoek aan deze dierentuin achter de rug hadden. Hun begeleiders, twee oudere mannen droegen fel gele hesjes.

Vanaf de Nijlpaardenbrug naderde op hoge snelheid een in schreeuwende kleuren gehulde vrouw op een fiets die vervaarlijk op de bel rinkelde en zonder vaart te minderen op de overstekende meute afstormde.

Midden op de zebra stonden enkele kinderen geschrokken van woest bellende aanstormende fietsmonster even stil en van het kleine gaatje dat hierdoor in de overstekende meute ontstond, maakte de vrouw op de fiets gebruik om op hoge snelheid de menigte te doorklieven waarbij ze net geen botsing maakte. Wel waren enkele opwaaiende zomerjurkjes het gevolg. De gele hesjes keken verschrikt.

Welkom in de grote stad lieve kinderen, waar een voetganger goed moet uitkijken en het maar dat u het weet.

* Laatste revisie op 23 juni 2022 door Redactie AC

29 x, 1 va (291023)

4 Reacties

 1. Avatar Van Bart
  Bart

  Doet me denken aan mijn jonge jaren, dat we als klas 5 (nu groep7 geloof ik) van de ‘School met den Bijbel’ naar de ‘Julianatoren’ bij Apeldoorn gingen: glunderende blik als we uit de bus stapten: kijkend naar alle attracties en volstrekt niet lettend op het verkeer om ons heen. En dat was nog maar Apeldoorn… Naar Artis ging ik uitsluitend met mijn vader, met de tram die toen voor de hoofdingang stopte. Er waren toen nog geen fietspaden met gevaarlijke fietsende vrouwen…

   1. Avatar Van Bart
    Bart

    Beste Arnoud, wat bijzonder! Ik ging er van uit dat het hele bouwwerk al gesloopt was, maar zie nu, kijkend op Googlemaps dat het complex nog bestaat!, zelfs een soort ‘pretpark’ is, vroeger was het slechts wat draaimolens en kinderspeeltuig, en ‘ranja’ in de kantine…
    vertel meer Arnaud!…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share