Een slachting onder de fatbikes. Als u een fatbike wilt, kunt u beter nog even wachten. Er zijn maatregelen op komst die het gebruik ervan sterk inperken. Na invoering zal de markt overvoerd worden met tweedehands exemplaren, want voor heel veel huidige gebruikers zal de lol er dan snel af zijn. De verwachting is dat je minimaal 16 jaar moet zijn om erop te rijden. Je mag niet harder dan 25 km per uur en je moet een helm op. Vooral die laatste maatregel verhoogt de pakkans, want het is duidelijk zichtbaar als je je niet aan de regels houdt. De fatbike mag niet opgevoerd zijn, geen ‘gashendel’ hebben.

Grote druk

Uit allerlei geledingen van de maatschappij was er grote druk om dit soort maatregelen in te voeren. Zelfs de rijwielhandel zag de noodzaak ervan.
Alleen verkeersminister Barry Madlener (PVV) niet, die vond het allemaal maar onzin. Mensen moesten tenslotte lekker kunnen genieten van hun fatbike. Zijn kennelijk beperkt verstand kon niet verwerken dat dit genieten in de praktijk betekende: terrorisering van de fietspaden, veelvuldig hersenletsel bij jonge kinderen, schijt aan alle verkeersregels. Maar Barry is nu om, naar het schijnt, onder dwang van de Kamer. Mijn verwachting is echter dat hij nu met spoed de elektrische stepjes gaat toelaten op de Nederlandse wegen. Er moet tenslotte iets overblijven om de traumachirurgen en revalidatieartsen aan het werk te houden.

Gebrek

Dat gebrek aan vakbekwaamheid zien we bij meer PVV-ministers. Maar Barry is wel een van de ergste. Die wil ook Schiphol lekker laten groeien en misschien zelfs Lelystad alsnog openen. Als dit kabinet niet snel valt, gaan we in Amsterdam en ver daarbuiten nog heel veel last krijgen van deze schertsfiguur. Die zie ik in staat om louter om het feit dat zijn eigen kinderen misschien wel op een Fatbike rijden en hij zelf in een rustige omgeving woont, allerlei maatregelen af te schieten die de rest van Nederland dringend nodig heeft.
Het is de empathie die menige PVV’er ontbeert. Zoals nu ook Fleur Agema (PVV) geen pokkenvaccins naar Congo wil sturen. Om maar niet te beginnen over Marjolein Faber (PVV), de immigratieminister. Allemaal egoïsme wat de klok slaat.
Ach, mogelijk vindt u dat ik veel te ver ga in mijn nogal negatieve speculaties. Maar ik doe het louter in het landsbelang, dat begrijpt u wel. Ik ga nu eenmaal graag als een fatbike door de porseleinkast.

Afbeelding: Soeren van Pixabay

* Laatste revisie op 5 september 2024 door Redactie AC

66 x, 1 va (291023)

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.