Ik zal handhaven
Ik zal handhaven

Ik zal handhaven

Je maintiendrai, ‘Ik zal handhaven’ is de wapenspreuk van het Koninkrijk der Nederlanden. Maar handhaven is tegenwoordig niet echt het sterke punt van het koninkrijk en zeker ook niet van de stad Amsterdam. Dat handhaven, of meer het gebrek daaraan, leidt nogal eens tot laatdunkend commentaar.
Vandaag komt de cultuursector in verzet tegen de coronamaatregelen die de theaters en andere culturele instelling nog steeds tot sluiting dwingt.

Kapsalon

In de Kleine Komedie en in het Concertgebouw heeft men een kapsalon ingericht, want de kappers mogen wél open. Allerlei cabaretiers treden er op intussen. Niemand kan tenslotte een cabaretier verbieden om tijdens een knipbeurt de lolbroek uit te hangen.
Burgemeester Halsema heeft ferm aangekondigd dat ze zal handhaven.

Trauma

Ik wed dat ze nu in de kantine van de BOA’s, die dit karwei wel zullen moeten klaren, lootjes zitten te trekken wie erheen moet. Dat zal de ongelukkige ‘winnaar’ achteraf nog veel slapeloze nachten en therapie gaan kosten, want als je toevallig Freek de Jonge of Youp van ‘t Hek treft tijdens de handhaving word je verbaal volledig onderuit geschoffeld. Zonder trauma’s kom je daar niet weg.
Het handhaven zal daarom wel gebeuren zoals dat ook op de Wallen gebeurde: signaleren en snel doorlopen.
Desnoods nog even snel je haar laten knippen als BOA. Kom je toch een beetje netjes voor de dag als je later door Halsema op het matje wordt geroepen.

* Laatste revisie op 21 januari 2022 door Redactie AC

27 x, 1 va (291023)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share