Onderweg naar een wijnproeverij aan het Entrepotdok maakte Harold Hamersma een tussenstop in mijn sfeervolle en intieme huiskamerstudio. Daar vertelde hij honderduit over zijn boek ‘Onder de rook van Heineken’. Daarbij ging het onder andere over de kookkunsten van zijn moeder, de tweede wereldoorlog, zijn jeugd in de Pijp, ouderdom en aftakeling. Tevens wordt de vraag beantwoord of Harold als wijnexpert zich wel eens laat verleiden tot het nuttigen van een biertje van Heineken, waarvan hij de geur van hop die in zijn jeugd over de Pijp hing nog levendig kan herinneren.
Na dit aangename gesprek toog hij zijns weegs om rond de 80 wijnen te gaan proeven. Het is een hard bestaan, waartegen zijn jeugd hem godzijdank gewapend heeft.

Harold Hamersma

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.