Appeltje-eitje
Appeltje-eitje

Appeltje-eitje

Soms liggen dingen zo voor de hand dat zelfs ik het zie.
De Hermitage in Amsterdam verbreekt de banden met Rusland en sluit de tent.
Tegelijkertijd gaat het Amsterdam Museum (dat vroeger Amsterdams Historisch museum heette tot een of andere onnozelaar de naam verkortte en de historie bij het vuil zette) daar tijdelijk exposeren, want hun serie gebouwen elders in het centrum gaan jaren dicht
Een en een is twee.

Tsarenverering

Verplaats dat Amsterdam(s Historisch) Museum permanent naar dat historische gebouw aan de Amstel en verbouw hun oude complex tot shoppingcentrum, hotel of vluchtelingenopvang voor mensen uit Oekraïne of elders.
En nooit meer die Hermitage met hun tsarenverering.
Gewoon niet zeuren hierover maar even doorpakken.
Een win win situatie, oftewel appeltje-eitje en het is maar dat u het weet

* Laatste revisie op 5 maart 2022 door Redactie AC

14 x, 1 va (291023)

4 Reacties

 1. Avatar Van John Zwart
  John Zwart

  Die letters H E R M I T A G E zie ik zonder weemoed spoedig van dit mooie gebouw verwijderd worden. Het is ook inwendig prachtig qua inrichting dus het kan met een betrekkelijk korte onderbreking een ander waardevol museum tot onderdak dienen. Wat het Amsterdam (historisch) Museum betreft ben ik met Arnoud eens dat een consumptieflat niet bevorderlijk is voor de leefbaarheid van de route Nieuwendijk-Kalverstraat die sinds de toerisme explosie door veel Amsterdammers (en mij) allang gemeden wordt. Bovendien moet het daarvoor ingrijpend en kostbaar verbouwd worden waardoor de weg naar sympathieker bestemming wordt afgesloten. Hetzelfde geldt voor geschikt maken voor langdurige huisvesting van b.v. Oekraïners, een kantoor aan de zuidas is veel geschikter. Verder zijn delen van het historische weeshuis geïntegreerd met het A. M. dat ga je toch niet vernielen??

 2. Avatar Van Bart
  Bart

  Zullen we ( de reacties van Arnoud zelf, John, Suffie, en mijzelf, hierna..) trachten een en ander wat te relativeren: Het museum Hermitage is een museum, musea waarvan je er nooit genoeg kunt hebben.. Het Amsterdams museum, is ook een prachtig museum, maar vaart helaas een verkeerde koers, al jaren..
  Dat Rusland, nee! Poetin, het in zijn betonharde kop gehaald heeft om voormalige bevriende landen aan te vallen, heeft niets met musea te maken! Musea zijn niet de hoeders van de moraal van een land of natie. Poetin is in mijn ogen helaas de redelijke weg kwijt, en dat moet ons behalve verontrusten ook strategisch pas op de plaats laten maken.
  Musea, ook in Oekraïne en Rusland staan volledig los van de geopolitieke ambities van een zwarteband-judoka en zijn maroeshka’s ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share