Halsema blijft: en nu door!
Halsema blijft: en nu door!

Halsema blijft: en nu door!

Burgemeester Femke Halsema houdt de steun van de meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad na een marathondebat afgelopen woensdag. Halsema gaf keurig tekst en uitleg over de veel te drukke anti-racisme demonstratie op Tweede Pinksterdag op de Dam. Er zijn fouten gemaakt. Excuses aanvaard.

De door de VVD ingediende motie van wantrouwen werd alleen gesteund door Forum voor Democratie en de Partij van de Ouderen, en haalde daardoor bij lange na geen meerderheid. De VVD zelf trok haar keutel in toen het erop aan kwam. Terecht, niemand wint iets met zo’n motie.

Zorgen over prioriteiten

Als burger (en ondernemer) maak ik me zorgen over de prioriteiten van dit stadsbestuur. Zo’n debat is nuttig en leerzaam, maar leidt onderaan de streep tot polarisatie in de stad. Een enorm verlies aan energie.
Met een tekort van 800 miljoen euro in de gemeentekas in de komende twee coalitieperioden en één op de tien Amsterdammers op de bank, zou het bij het stadsbestuur vandaag moeten gaan over banen voor Amsterdam en een gebalanceerde, duurzame doorstart na Corona.

Er is een fundamenteel andere coalitie en een coalitieakkoord nodig met veel samenwerking in MRA-verband (Metropool Regio Amsterdam) om de echte economie, en daarmee onze samenleving, weer op stoom te krijgen in de komende weken en maanden. Daar heeft het stadsbestuur iedereen voor nodig. Halsema blijft. Fijn. Halsema moet er als burgemeester zijn voor alle Amsterdammers. Zij moet de stad en de regio nu gaan verbinden. 
En dan nu door!

* Laatste revisie op 11 juni 2020 door Redactie AC

4 x, 1 va (291023)

3 Reacties

 1. Avatar Van John Zwart
  John Zwart

  ”Fundamenteel anders”, maar hoe dan?
  Ik vraag me af of ”op stoom” betekent: alles maar weer los en open?
  In de ogen van sommigen moeten we daar vooral mee bezig zijn.
  Wat de aandachtspunten zijn weten we, maar doen we dáár wel iets mee?

  1. Avatar Van Max
   Max

   Eerder een linkse burgertrut zij ziet haar termijn eerder als velengstuk uit haar tijd uit den haag het blijkt dat zij totaal niet in staat is om een stad te besturen andere collega’s houden haar het hand boven het hoofd andere die reeds een voetstuk hebben gehad in het Haagse politieke gepeupel nu het grondrecht om te demonstreren word verder aan banden gelegd iet wat deze deug Miep nog eental dagen zit te verdigen op de tv maar als het er aan komt blijkt dit linkse loeder niet thuis te zijn immers het mag niet de overbekende covid maat regelgeving persoonlijk heb ik niets met zowel de demo blm als de waanzin demo maar wat let het een wel toe te staan het ander verbieden Halsema is geen god mocht ze dat denken vrijheid stelt in huidige tijd niks voor zeker bij groen links

   1. Beste Max, even een tip: de duidelijkheid van een reactie gaat er een stuk op vooruit als je aan het begin van elke zin een hoofdletter plaatst en aan het eind een punt.
    Verder is het gebruik van scheldwoorden als ‘linkse burgertrut’, ‘deug Miep’ en ‘dit linkse loeder’ nooit een goed middel om je argumenten kracht bij te zetten. Het duidt eerder op een gebrek aan argumenten. Uiteraard kun je het totaal met Halsema oneens zijn en haar bestuur slecht vinden, maar dat kun je dan beter wat subtieler brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share