Mededeling afdeling techniek
Mededeling afdeling techniek

Mededeling afdeling techniek

Na een update van WordPress werd de voorpagina ineens zwart weergegeven. We zoeken nog uit hoe dit komt. Tast Corona nu ook onze servers aan? In elk geval hebben we zolang een thema neergezet dat het wél doet. Voorlopig knutselen we nog even tot alle onderdelen weer een beetje in het gareel staan.

Update 16-12-2020: Het alternatieve thema is weer uitgezet. Het functioneerde goed, maar er zaten wat haken en ogen aan. Zoals: een aantal termen kon niet vertaald worden en bepaalde instellingen waren niet mogelijk. Het vorige thema functioneerde inmiddels weer, dus is dat teruggezet. Wel is het standaard lettertype wat groter en een tikje zwarter gemaakt, ten behoeve van het leesgemak.

Update 18-12-2020: De site ondervindt problemen. Links naar artikelen en pagina’s geven een foutmelding. We proberen uit te zoeken hoe dit komt. Het alternatieve thema is weer aangezet, maar dat heeft niet geholpen.

Update 2: 18-12-2020: Zo te zien werkt alles weer, er was een bestand aangetast. We zoeken uit hoe dit kan. Het oorspronkelijke thema wordt weer teruggezet.

* Laatste revisie op 20 december 2020 door Redactie AC

10 x, 1 va (291023)

11 Reacties

 1. Avatar Van John Zwart
  John Zwart

  Ik heb het steeds (in mijn hoofd) verweten aan indringende annexatiepogingen van mijn laptop door microsof(t). Doen ze bij elke windows update. Proberen je ertoe te brengen browser te vervangen en andere (hun) zoekmachine te gebruiken. Al je apparaten in één keer met elkaar verbinden op 1 Microsoft ”edge? account. Popups die je scherm hinderlijk blijven vullen en opgevraagde sites vertragen tot zelfs laten vastlopen… Kent iemand dit verschijnsel?

  1. Avatar Van Milena Tsareva
   Milena Tsareva

   Ja John, dat ken ik. Maar in Google Chrome kun je i.i.g. dergelijke pop-ups uitzetten: Op de drie puntjes rechtsboven klikken, ‘instellingen’ kiezen, ‘site-instellingen’ aanklikken en onder ‘pop-ups en omleidingen’ het schuifje op ‘geblokkeerd’ zetten. Maar dáárdoor kun je dan weer soms problemen krijgen bij betalingen of bij het invullen van formulieren. Ze weten je toch wel in de hoek te drijven waar ze je hebben willen…

  2. @John: ik stel feedback over het functioneren van de site altijd op prijs. Doen zich bij AC problemen voor? Is de site met regelmaat erg traag?
   Sowieso kun je op Windows het beste standaard browsers als Firefox of Chrome gebruiken. Veel sneller en beter beveiligd tegen allerlei internet-ongerief.

   1. Avatar Van John Zwart
    John Zwart

    Ik gebruik al jarenlang Firefox tot grote tevredenheid. Maar Windows 10 wordt automatisch regelmatig ge-update. En opeens stond er een melding dat Microsoft Edge succesvol was ge-upload en hoefde ik alleen maar op voltooien te klikken. Wat ik uiteraard niet heb gedaan. maar het blauwe surfgolfje van microsoft staat nog in mijn onderste balk. Regelmatig probeert microsoft firefox te verdringen en wil dan een site niet openen (een website vertraagt uw apparaat u moet het oude firefox sluiten!). Als ik Google als openingspagina heb wordt die ongevraagd vervangen door Microsoft BING. Paar keer geprobeerd: waardeloze zoekmachine (overigens gaat Google ook hard achteruit, pagina’s advertentiesites) Telkens na een Windows update krijg ik die BING weer voor mijn snufferd. Het lijkt voor mij steeds meer op internet dictatuur.

    1. Avatar Van Milena Tsareva
     Milena Tsareva

     John, zoals ik al schreef: de techbazen drijven je toch wel in de hoek waar ze je willen hebben, maar toch kun je er zelf een hoop tegen doen als je die hoek niet te makkelijk in wilt. Het is weliswaar niet mogelijk om Edge uit Windows 10 te verwijderen of blijvend uit te schakelen, aangezien het een ingebouwde app is in dit besturingssysteem. Maar je kunt het ‘surfgolfje’ wel makkelijk van de onderste balk verwijderen door er op te ‘rechtsklikken’ en te kiezen voor de optie ‘van taakbalk losmaken’. Edge is er dan nog wel, maar je ziet het niet meer en je kunt er niet meer per ongeluk op klikken. Ook loont het de moeite en is het niet al te moeilijk om je ‘standaardapps’ regelmatig in de gaten blijven houden via de verkenner zoekfunctie of het configuratiescherm. Daarin moet je zelfgekozen browser (in jouw geval Firefox) bij ‘webbrowser’ vermeld blijven staan. Zo nu en dan komt er dan toch nog een pop-up op je bureaublad voorbij of je die browser wilt blijven gebruiken als standaard app. Die meldingen moet je gewoon bevestigen en dan zou het goed moeten gaan.

  1. Avatar Van Milena Tsareva
   Milena Tsareva

   Arnoud, ik reageer maar even hier, nu het weer kan! Bedankt voor je reactie, ook voor die op je eigen website. Wat mijn bijdrage betreft: graag gedaan hoor… kleine moeite. Zo te zien werkt alles gelukkig weer.

 2. Avatar Van Bart Van Der Kolk
  Bart van der Kolk

  Beste Arnoud, John,
  Ik ben geen nerd, maar het probleem zit aan 2 kanten: WordPress updates zijn ook soms riskant omdat je alle(!) huidige instellingen weer moet nalopen bij een nieuwe upload van de site, net als bij nieuwe updates van Firefox, waar ik ook mee brows. Windows 10 heeft Edge min of meer geïntegreerd in hun programma, maar het is eruit te gooien, het is geen essentieel deel van het besturingssysteem. Maar bij iedere update weer wel. Ik heb alle updates van 10 uitgeschakeld, er komt slechts af en toe een virusbeveiliging langs, rest is bullshit. Ik gebruik via XS4ALL (glasvezel) gelukkig hun virusbeveiliging, en dan kun je ook veilig uploaden etc.
  Sinds ik weer naar AC kijk, is de site gewoon snel toegangkelijk. En ziet er goed uit, compliment Arnoud!
  P.S.: gebruik duckduckgo voor het zoeken in Firefox, en stel FF zo in dat hij in de privemodus staat..
  Sinds 3 jaar nooit meer een probleem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share