Het duimpje van Halsema
Het duimpje van Halsema

Het duimpje van Halsema

In de waan van de dag is het voor een topbestuurder als Femke Halsema blijkbaar ingewikkeld om zaken in de juiste proportie te blijven zien. Laat ik daarbij enige ondersteuning bieden, want het is nodig.
Allereerst stel ik vast dat Amsterdam een van de belangrijke hoofdsteden in Europa is. Dit moeten we voor ogen houden. We hebben het dus niet over Madurodam of Legoland.

Solidariteit

Naar aanleiding van de corona-rellen in diverse steden, vond mevrouw Halsema het nodig om solidariteit met onze dienders te tonen. Niet door een extra uitgebreid kerstpakket, een salarisverhoging of een bevordering. Nee, door op straat een duimpje naar ze op te steken. Het is een symptoom van de infantilisering van onze samenleving. Facebook op de hoek van de straat.
Ik zocht direct naar een teiltje om mijn weerzin tegen dit onnoemelijke truttigheidsgehalte in uit te kotsen.

In de zeik genomen

Als straatagent zou ik hier niet blij mee zijn. In de Amsterdamse werkelijkheid wordt dit idee namelijk direct omgezet in het massaal opsteken van de middelvinger. En ook al blijft het bij een duimpje, voor vrouwelijke agenten valt het ergens toch in de categorie ‘nafluiten’.
Ziet u het voor zich? Op de Albert Cuyp steken de mensen voortdurend een duimpje op naar de agenten die daar rondlopen. Dit trekken ze niet. Ik zou me als agent zwaar in de zeik genomen voelen. Terecht, want dat gebeurt waarschijnlijk ook.

SBS6-niveau

Het zijn allemaal van die kinderachtige ideetjes op SBS6-niveau. Klappen voor onze zorghelden. Duimpjes voor de politie. Zorg liever dat je gevaccineerd bent en je aan de corona-maatregelen houdt. Ga niet demonstreren voor je ‘vrijheid’. Dan kunnen ‘helden’ gewoon hun dagelijks werk doen zonder in de knel te komen. Ze voelen zich dan veel meer serieus genomen dan met een duimpje.

* Laatste revisie op 25 november 2021 door Redactie AC

13 x, 1 va (291023)

5 Reacties

 1. Avatar Van John Zwart
  John Zwart

  Ja, laten we het eenvoudig houden. Ophouden met dat stupide demonstreren want we weten het zo langzamerhand wel. Er moet een eind komen aan het rondreizend circus dat meent dat je met heel hard schreeuwen de 90% van de bevolking die er anders over denkt wel massaal aan jouw kant zult krijgen. Soms moet je je neerleggen bij de meerderheid – dat is nl. óók democratie. Doe je dat niet moet je rekening houden met de corrigerende hand. Dat is logisch, ook zonder infantiele duimpjes omhoog of naar beneden.

 2. Als ‘slechts’ burgemeester van Amsterdam kan Halsema bar weinig met beloningen, kerstpakketten, capaciteit of bevorderingen, die rol is weggelegd voor een kabinet dat liever nog een hap uit de budgetten neemt ten behoeve van maatregelen met betrekking tot dividendbelastingen, dan dat ze investeren in zorg en veiligheid van hun onderdanen in Nederland. In dat licht vind ik de geste van Halsema bepaald niet onsympathiek. Zoals ze ook uitlegt is het ook meer een oproep aan de bevolking om dienders eens ander te bekijken dan kanonnenvoer bij demonstraties.

  1. Avatar Van John Zwart
   John Zwart

   De mensen die de motor vormen achter de groep van antivaccs demonstranten de komen heus niet tot andere gedachten door de duimpjesactie van Halsema. Vanuit het zorgveld bereiken mij steeds meer uitspraken dat zij het zat zijn: die kosteloze sympathie uitingen als applaus en duimpjes omhoog. Dat mocht anderhalf jaar geleden dan wel sympathiek en bemoedigend hebben gewerkt, dat station is allang gepasseerd. Waar ze naar smachten is dat wat normaler werkschema’s zullen terugkeren en dat de uitstroom van collega’s die het niet meer zien zitten tot staan wordt gebracht. als het zo doorgaat zullen deze mensen volledig tegen hun gevoel in zelf ook eens bezwijken. De instroom in de ziekenhuizen van zieke niet gevaccineerden moet tot staan worden gebracht. En de besturen van door mij niet met name te noemen voetbalclubs moeten eindelijk meehelpen zorgen dat de beroepscriminelen uit hun ”achterban” van de straat worden gehaald.
   Pas daarna zal de escalatie kunnen ophouden. Het duimpje van Halsema – hoe goed ook bedoeld – draagt 0,0 bij. De al te luide stemmen hebben al te veel vrije trappen gekregen. De tijd van de zachte hand is allang voorbij.

   1. Avatar Van Bart
    Bart

    John’s reactie zou mij bijna verleiden tot wat ik noem ‘polemisch taalgebruik’, dat moet ik maar even niet doen. Zorgmedewerkers, doktoren en ondersteunend personeel verdienen geen ‘pluimpjes’, maar gewoon wat ze verdienen met meer dan keihard werken op dit moment!, alle virusontkenners en andere minderbegaafden op dit gebied ten spijt. Zij zijn er de oorzaak van dat de zorg overbelast is, maar ook de politie, de BOA’s en de ambulancediensten. Deze ‘minderbegaafden’ met een ‘(b)engeltje’ als spreekbuis moeten goed nadenken over wat zij onze gezondheidszorg aangedaan hebben! Ik ben zo langzamerhand ook voor keiharde maatregelen: ‘interneringskampen’, tribunalen en andere strafmaatregelen’ voor mensen die FvD stemmen én ongvaccineerd zijn, én ieder weekend demonstreren. Mij lijkt dat het FvD deze tribunalen maar moet verzorgen en een president/voorzitter moet regelen uit de eigen gelederen… Met een wijze uil als symbool in de zaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share