Shithol
Shithol

Shithol

Emigreren. Als klimaatvluchteling. Een aantrekkelijke gedachte nadat ik vloekend en scheldend de voorspellingen van onze weerprofeten hoorde. 
Een hittegolf. Dagenlang te warm en te klam. Ik verlangde naar aangenamer weer. Op de vlucht voor dit wispelturige klimaat.
Maar waarheen? Ik overwoog koele oorden als IJsland, de Faeröer eilanden, de Hebriden, de Shitland eilanden, maar die vielen allemaal af omdat ik als stadsjongen gek van al dat groen en die rust en stilte zou worden.

Glasgow

Gelukkig hebben we Glasgow nog, een stad waaraan ik prettige herinneringen bewaar. Genoeg te doen.
Lekker temperatuurtje, af en toe een frisse bui. Misschien even daarheen om de hitte te ontvluchten, de vele mooie plekken weer eens te zien, de pubs te bezoeken en een huisje zoeken.

Schiphol

Alleen een probleem weerhield me van dit voornemen, het vooruitzicht met de chaos op Schiphol, ook wel Shithol of Schiphel genoemd dezer dagen, te moeten trotseren. 
Dus wordt het thuis zitten, puffen en zweten, niet bewegen tot de hitte voorbij is.
Is het een keer mooi weer, is het ook niet goed, en het is maar dat u het weet

* Laatste revisie op 12 augustus 2022 door Redactie AC

9 x, 1 va (291023)

5 Reacties

  1. Avatar Van Bart
    Bart

    Rob, ik raad je een enkeltje Lerwick aan, o.a. via Aberdeen te bereiken met de ferry. In de zomer zijn de Shetland eilanden aangenaam koel, in de winter valt de kou best mee. Verwacht geen stralende zon-dagen, maar een gematigd klimaat. Ik was er ooit, en vond het er leuk, zelfs de bewoners! Maar Glasgow is ook niet te versmaden, prima stad.
    Rob, de enige stad waarvan ik je aanraad bij hittegolven NIET te vertoeven is Lelystad, of all places, daar heeft niemand wat te zoeken, bij 30 graden of meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share