Een begrijpelijke stadsdichter
Een begrijpelijke stadsdichter

Een begrijpelijke stadsdichter

Amsterdam heeft al een aantal jaren een stadsdichter. De keuze komt via een geheimzinnige en besloten procedure tot stand. Een ernstig geval van vriendjespolitiek, corruptie, en omkoping, waarbij niet is uit te sluiten dat er seksuele attenties in het spel zijn. 
Het gaat immers om een prestigieuze functie waar niet onaanzienlijke bedragen mee gemoeid zijn.
De duistere onderwereld van de poëzie.
De wereld van ons kent ons en wij schuiven elkaar de baantjes toe.

Heldere, begrijpelijke taal

Wie gaat deze verlammende status quo doorbreken en zorgen dat we eindelijk een aansprekende stadsdichter krijgen?
Wie gaat dit hermetisch gesloten cordon doorbreken?
De Radicale Oppositie Beweging ( R.O.B.) heeft een voorstel.
Want wat willen we?
Iemand die in heldere taal spreekt.
Iemand die begrijpelijk Nederlands gebruikt.
Iemand die zich niet verliest in zinloze rijmelarij of het gebruik van onbegrijpelijke taalvondsten.
Iemand die het over Amsterdam heeft.

Ik stel voor

Ik stel U Ronald M. Offerman voor, die ik in de toekomst graag als stadsdichter benoemd zou zien worden.
Nu eens kijken welke partij in de Amsterdamse gemeenteraad dit oppikt.

Ronald M. Offerman


8 x, 1 va (291023)

6 Reacties

 1. Avatar Van John Zwart
  John Zwart

  Rob Z durft ! Gelijk al in de eerste alinea: ”Een ernstig geval van vriendjespolitiek, corruptie en omkoping”. Een zware aantijging naar de mensen die periodiek een goede dichter met een sterke binding met Amsterdam aanwijzen. Als ik in die commissie zat zou ik dhr. Zwetsloot nu onmiddellijk bellen waarop hij zulke veronderstelde ernstige misstanden baseert. Maar goed, behalve in zijn videootjes is dhr. Z. vooral een zwijger, dus laat maar, het heeft geen zin, hij zal toch zwijgen. Misschien, met een verwijzing naar de reactie van Arnoud de Jong kan ik beter de hele tekst als een grap beschouwen en de ludieke rechtvaardiging van zijn corrupte, omgekochte vriendjespolitiek met Ronald M Offerman om deze ster-spot voor zowel boek als stadsdichterschap in éen 10 minuten lange adem te maken.
  Als je in aanmerking neemt dat een dichter in Café Eijlders hooguit 3 minuten spreektijd krijgt vind ik wel dat dhr. Rob.Z minstens een 3 minuten filmpje van alle Eijlders Dichters zou moeten maken. Daar wordt deze reclame weer wat neutraler van. Ik ken Ron als een zeer bescheiden dichter, ik weet zeker dat hij ook anderen een faire kans gunt.

  1. Avatar Van Milena Tsareva
   Milena Tsareva

   John, ik had me voorgenomen nooit meer op deze “auteur” te reageren, maar ik haak dan toch maar weer even aan als gevolg van jouw reactie. Ik verklaar e.e.a. tegenwoordig maar met het ontleden van de naam van de poster: Zwets-loot. En dan surf ik weer verder met een glimlach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share