Ik wil ook compensatie
Ik wil ook compensatie

Ik wil ook compensatie

De boeren willen compensatie. De leraren en politieagenten willen compensatie. Alle Nederlanders willen compensatie voor de hoge energieprijzen. Heel Groningen wil compensatie voor de gaswinning. Er is co2 compensatie en vliegtax voor de compensatie(waarvoor ook alweer) Sommige boeren willen ook nog compensatie omdat hun schapen worden dood gebeten door wolven.
Er is allemaal iets voor te zeggen. 

Vuurwerk

Maar als klap op de vuurpijl wil de vuurwerkbranche ook compensatie. Dit omdat de verkoop of het afsteken van vuurwerk verboden gaat worden. De arme zielige vuurwerkbranche heeft nog grote voorraden bommen en granaten liggen. Die kunnen ze straks niet meer aan de straatstenen kwijt. Of aan brievenbussen of bushokjes, of in mijn fietstas, of een jolig bommetje in mijn nek of noem maar iets op. Het is in dit geval natuurlijk wel een beetje brutaal om vergoeding te vragen voor iets waarvan een heel groot deel van de Nederlandse bevolking last van heeft. Ik wil compensatie van de vuurwerkbranche omdat ik al vijftig jaar last heb van die rotzooi en het lawaai. Last van de wekenlange herrie dag en nacht van die bende. De troep in de straten de smog die er boven de stad hangt.  De schades die ik heb gehad aan mijn kleding, aan mijn auto, aan mijn fiets. Die kan ik toch ook niet terug eisen. Daar krijg ik toch ook geen compensatie voor. Ik ben blij dat het eindelijk verboden is. En dat gejank over al die mooie tradities die we hier schijnbaar hebben die hangen me toch ook wel mijlen ver mijn keel uit. 

Ratten

Ik weet ook nog wel wat dingen waar ik compensatie voor wil. Dat lijn zeven niet meer door de Witte de Withstraat gaat bijvoorbeeld. Ik wil compensatie voor alle Amsterdammers die al hun troep op straat gooien en waar ik me dood aan erger. Slecht voor mijn hart. Ik wil compensatie voor het feit dat ik veel buren heb die duiven voeren waardoor de ratten langs de voordeur lopen. Compensatie wil ik. Voor alle dingen waar ik last van heb. Maar dat zal wel weer teveel gevraagd zijn.

Bron afbeelding: Pixabay (CC).

* Laatste revisie op 21 februari 2020 door Redactie AC

3 x, 1 va (291023)

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share