Jan Brokken over ‘Stedevaart’
Jan Brokken over ‘Stedevaart’

Jan Brokken over ‘Stedevaart’

Reizen. Heel leuk, en steeds meer mensen doen het. Vorig jaar pakten meer landgenoten dan ooit tevoren het vliegtuig om in den vreemde te reizen, ondanks al dat geleuter over vliegschaamte van allerhande hedendaagse zedenmeesters die ons leven willen vergallen met opgedrongen schuldgevoel. Opzouten met die mafklappers.
Reizen is wel een hoop gedoe, en verblijf buitenshuis levert niet altijd de bevrediging op die alle kosten, moeite en tegenslagen die men mee wordt geconfronteerd heeft rechtvaardigen (Nee, ik ga hier niet over het coronavirus beginnen).
Makkelijker is om een boek te lezen en te reizen in je hoofd, vooral boeken met reisverhalen, zoals “Stedevaart” van Jan Brokken.
Hier een gesprek met hem.

* Laatste revisie op 5 maart 2020 door Redactie AC

5 x, 1 va (291023)

Eén reactie

  1. Beminnelijke en erudiete auteur. Het is absoluut een heel mooi en interessant boek, met veel leerzame dingen. Ik gebruikte Wikipedia om sommige van de genoemde foto’s en schilderijen op te zoeken. Ik consumeer dit boek als luisterboek, waarbij de stem van voorlezer Jan Donkers absoluut een meerwaarde vertegenwoordigt. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share