Stadsdelen trakteren
Stadsdelen trakteren

Stadsdelen trakteren

Het stadsdeel Centrum kwam onlangs met een mooie aanbieding:
‘Heb jij ook een goed idee om je eigen buurt beter en mooier te maken? Stuur dan je plan in’.
Bewoners van stadsdeel Centrum beslissen welke projecten worden uitgevoerd door een bedrag van € 300.000 te verdelen. Ook andere stadsdelen doen al twee jaar mee aan de ‘begroot’-projecten. Best leuke plannen passeren de revue.
Inmiddels wordt dit allemaal ook uitgerold naar de overige stadsdelen.

Beter besteden

Maar, ik vraag mezelf af: waarom nu? Door bezuinigingen gaat het niet goed met de afvalinzameling, liggen bouwprojecten stil, gebeurt er niks voor voetgangers en zijn er te weinig handhavers. Kan dat begroot-geld niet beter worden besteed? Of, helpen het coronaleed te verlichten.

En, een nog belangrijkere vraag… wat hebben die projecten in de voorgaande twee jaar opgeleverd en geleerd? Wat is er gebeurd met alle vorige projecten? Zijn ze allemaal gerealiseerd? Volgens de website niet allemaal. Er is ook het nodig uitstel. Is het geld goed besteed en verantwoord? Wat heeft het uiteindelijk de bewoners opgeleverd? Welke project waren voorbeeld-projecten? De evaluatie van de aanpak van ‘Centrum begroot’ was kritisch. Bewonersgroepen in het centrum wezen al eerder op het vreemde verloop van de begroot-ronde in 2020.

Eerst evalueren

Zou het niet goed zijn om eerst de beloofde uitgebreide evaluatie af te wachten voor er weer geld gaat naar al die begroot-initiatieven? Hoe zou je het met twee jaar ervaring in 2019 en 2020 nu anders doen in 2021, zodat de leefbaarheid echt verbetert?

* Laatste revisie op 10 mei 2021 door Redactie AC

26 x, 1 va (291023)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share