Alles mag opeens weer
Alles mag opeens weer

Alles mag opeens weer

Alles mag zomaar opeens weer. Is dat slim? Het is verbijsterend dat opeens bijna alles gedoogd wordt in het dal tussen twee golven. Vorige week nog veldslagen van uitdagende jongeren met boa’s en ME – vandaag wordt ons geen strobreed in de weg gelegd. De zomer van 2020 in herhaling, zo eenvoudig lijkt het. Het virus is verslagen, straalt ons gezag uit. De KLM en de reisbranche wankelen opnieuw, heeft het daarmee te maken?

Frappant verschil met Sydney

Negentig procent van de economie draait als een tierelier, er moet maar eens een einde komen aan al die steunpakketten van de overheid! En ook de overheid zelf is toe aan vakantie, dat zal het zijn. Ik zie een frappant verschil in beleid tussen Amsterdam en Sydney. In Australië is het nu winter. Onze positieve virustesten zakken nog steeds, analoog aan vorig jaar. Amsterdam telde bij de positieven 30% op de zogeheten D-variant (met origine India). Dat coronavirus is drie keer besmettelijker. Het OMT verwacht dat over enkele weken deze variant dominant zal zijn. Geen reden tot ongerustheid, want straks is meer dan 60% van de bevolking gevaccineerd.

Op Schiphol wordt nauwelijks getest

In Sydney was een week geleden het A-virus al vrijwel verdwenen, er waren geen beperkingen meer. Maar inkomende vluchten werden nog wel streng gecontroleerd. Vorige week werden daarbij 30 gevallen besmet met de variant D geconstateerd. Op Schiphol wordt nauwelijks nog getest (er wordt overlegd…) – maar Sydney heeft alarm geslagen: er is een 2 weken volledige ‘lockdown’ afgekondigd.

Is Australië overdreven angstig of Amsterdam losbandig? Ik ben er niet gerust op, Covid-19 is ons steeds te slim af.

Sydney 5,3 miljoen inwoners – 14 dagen volledige lockdown. De optelsom van coronadoden tot heden in Australië is slechts een fractie van Amsterdam.

* Laatste revisie op 5 juli 2021 door Redactie AC

11 x, 1 va (291023)

3 Reacties

 1. Avatar Van Milena Tsareva
  Milena Tsareva

  Ja, John… alles mag opeens weer, dus alles lijkt opeens weer te moeten ook, zoals hier https://www.nhnieuws.nl/nieuws/288696/nieuws-van-vrijdag-9-juli-schiphol-bereidt-zich-voor-op-zomerdrukte te zien en te horen is. “Schiphol bereidt zich voor op zomerdrukte”, zo luidt de kop van dit bericht. Ga je dan tussen 0:57 en 4:17 kijken en luisteren naar het vliegvee dat aan het woord komt in de vertrekhal van Schiphol, dan weet je ook gelijk waarom het niet zo gek is dat de besmettingscijfers nu alweer de pan uit rijzen. Er zitten echt een paar “kopstukken” tussen in deze video. De intelligentie van deze mensen lijkt een lineair verband te vertonen met de laagte van het mondkapje onder de neusgaten. Dat is het slag mensen dat ook in de horeca inmiddels weer op de tafels staat en in elkaars gezicht staat te blaten. Vanuit de grond van mijn hart hoop ik dat Nederland nog voor de bouwvak code rood krijgt. Dan wordt het misschien weer lekker rustig (ook in de lucht). Met de halve maatregelen die het kabinet per zaterdag 10 juli laat ingaan, waarbij de horeca nog tot veel te laat open mag zijn, is het niet te vraag òf, maar op welk moment dat gebeurt.

  1. Avatar Van John Zwart
   John Zwart

   Milena, ik zag het allang aankomen, en wat Schiphol betreft, Amsterdam is nog steeds aandeelhouder voorzover ik weet, dus van ons lokaal bestuur kunnen we ook weinig verwachten. En Halsema die krijgt steeds meer ingepeperd dat ze ‘burgermoeder’ van een nietsontziende criminele stad is geworden. Ik kreeg een uitnodiging om vandaag in een etablissement aan de Korte Leidsedwarsstraat te verschijnen, ik heb hartelijk negatief bedankt. Het zijn droevige tijden.

 2. Avatar Van John Zwart
  John Zwart

  Mark dacht zich makkelijk een rustige zomervakantie te kopen. En Mark heeft (nog steeds!) het laatste woord… Maar Mark is ook maar een leek en bovendien behept met een slecht geheugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share