Stadsdelen niet blij met nieuw terrasbeleid
Stadsdelen niet blij met nieuw terrasbeleid

Stadsdelen niet blij met nieuw terrasbeleid

Amsterdamse stadsdelen zijn niet tevreden over het voorgestelde terras- en horecabeleid. Dat blijkt uit de kritische zienswijzen van de stadsdelen. Het beleid wordt in de uitvoering over de schutting gegooid naar de stadsdelen die daarop niet zijn voorbereid, niet de kennis en capaciteit voor de uitvoering hebben en ook niet de instrumenten. Het is een ondoordacht plan. De stadsdelen willen uitstel van de invoering.

Doorloopruimte voor voetgangers is van groot belang voor de stadsdelen. Uitgangspunt daarbij is minimaal twee meter aan obstakelvrije doorloopruimte. Helaas heeft de vorige wethouder het beleidskader ‘ruimte voor de voetgangers’ zorgvuldig gesaboteerd. Dat kader voor toetsing ontbreekt dus.

Verzoek om uitstel

De belangen van bewoners zijn niet geborgd. Stadsdeel Centrum vraagt ook om een horeca-ambitie plan: welke horeca is waar nodig? Stadsdeel West stelt dat bij het concept beleidskader een analyse ontbreekt van de impact die het stedelijk beleidskader heeft op de uitvoering. De regelgeving biedt bovendien geen mogelijkheden om goed te kunnen handhaven op geluidsoverlast.
De stadsdelen vragen aan het college om te zorgen voor voldoende mensen en middelen om de ambities uit dit nieuwe beleidskader te kunnen uitvoeren en verzoekt om uitstel van de inwerkingtreding van het beleidskader.

Ondoordachte plannen

Het college, onder leiding van burgemeester Halsema, liep duidelijk voor de troepen uit. Niemand was klaar voor deze ondoordachte plannen. Zelfs de inspraakprocedure moest een half jaar worden verlengd. De plannen leiden inmiddels wel tot polarisatie. Bewoners en ondernemers kwamen, onnodig, lijnrecht tegenover elkaar te staan. Dat siert de burgemeester niet.

Ook met de procedures voor het blijvend toestaan van de tijdelijke corona-terrassen wordt het nog een hete herfst en winter. De stadsdelen zijn er in elk geval niet klaar voor.

* Laatste revisie op 30 september 2022 door Redactie AC

32 x, 1 va (291023)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share