Bijenkorf-file wordt radicaal aangepakt!
Bijenkorf-file wordt radicaal aangepakt!

Bijenkorf-file wordt radicaal aangepakt!

De gemeente Amsterdam laat ons weten dat de eeuwige file voor de Bijenkorf radicaal wordt aangepakt. Het is de meest Amsterdammers al tientallen jaren een gruwel. En dus gaat men er ‘korte metten mee maken’.
Dat klinkt opmerkelijk krachtdadig, dus ik was bijzonder benieuwd. Ik gokte dat het Rokin, of nee, het hele centrum, nu eindelijk eens zou worden afgesloten voor dat luchtvervuilende autoverkeer.

Enquête in de Bijenkorf-file

Ik moet u echter meedelen dat de ‘korte metten’ bestaan uit: een enquête onder de filerijders en een kentekenonderzoek waarom men nu eigenlijk in die file staat.
Dat antwoord kan ik u wel voorspellen: “Om naar de Bijenkorf te gaan!”
Verrassing! Of op z’n minst naar het centrum.
Ook gaat men de buitenlandse toeristen middels advertenties oproepen om met het openbaar vervoer te komen.
Geleidelijk wil de gemeente, heel voorzichtig, om niemand te kwetsen of in de problemen te brengen, het autoverkeer uit de binnenstad gaan weren. Uiterlijk 1 december 2023. Dit lijkt mij overigens veel te voortvarend, ik had zelf iets gedacht van 2080.

Afgesloten Rokin

Nu meen ik me toch te herinneren, als ik het fout heb hoor ik dat graag van u, dat het Rokin tijdens de aanleg van de Noord-zuidlijn, regelmatig van de ene dag op de andere voor lange tijd geheel of gedeeltelijk werd afgesloten. En bij andere werkzaamheden werden straten als de Vijzelstraat/Vijzelgracht, het Weteringcircuit of het Leidseplein eveneens snel en rigoureus dichtgegooid. Ik heb het niet precies bijgehouden, want ik ga nooit met de auto naar de stad. Ik zal wel wijzer wezen. Dus waarom dan nu niet het Rokin metéén afsluiten? Sluit die parkeergarage ook meteen!

Ultieme kak-winkel

Geef het advertentiegeld ook meteen uit aan voorlichting over het huidige karakter van de Bijenkorf: een ultieme kak-winkel voor rijke Chinezen met allerlei instore brands of hoe dat allemaal mag heten. Onbetaalbaar voor de gewone Amsterdammers en nog met onderbetaald personeel ook. Leer die Bijenkorf weer eens wat nederigheid. We hebben niet voor niets miljarden uitgegeven aan de Noord-zuidlijn. De Bijenkorf is prima en snel bereikbaar, dus dicht die parkeergarage!

Tevens gepubliceerd op de website van de auteur.

* Laatste revisie op 4 april 2023 door Redactie AC

83 x, 1 va (291023)

Eén reactie

  1. Als de gemeente de Rokin-garage sluit voor auto’s dan kan die onderdak bieden aan honderden prostitutieramen. De ingang kan dan wel draaihekjes krijgen om het maximum aantal bezoekers te controleren en iedereen die dronken is of met alcoholflessen danwel joints loopt te zwaaien buiten te houden.

    Want spreiding van toeristen is toch een wensdroom en helpt niet tegen het overtoerisme. Duurdere vliegtickets, dat helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share