De ratten van Herengracht 74 ontmaskerd…
De ratten van Herengracht 74 ontmaskerd…

De ratten van Herengracht 74 ontmaskerd…

Onlangs werd journalist Merel Ek bedreigd door een lid van Forum voor Democratie (de naam suggereert iets geheel anders) die deze journaliste bedreigde en een smerig filmpje opnam en online zette onder de titel: ‘rioolratten ontmaskerd’. Deze rat, afkomstig uit ‘Maison Baudet’, gevestigd aan de Herengracht, is blijkbaar een bijzonder soort rat, een grachten-waterrat of tribunaalrat… (tja, ik ken al die soorten ratten nou eenmaal niet zo goed…)

Gaten in de dijken van de democratie

Het probleem met deze rattensoorten is dat ze behoorlijke gaten in de dijken van onze democratie kunnen graven. De Tweede Kamer heeft dezer dagen grote moeite om deze ratten te bestrijden, is de eerste indruk. Nogal moeizame discussies over de oplossing van deze plaag beheersten de Tweede Kamer vanochtend.
Het blijkt dat sommige grachtenpanden in Amsterdam met name, vooral langs de Herengracht dus, geteisterd worden door deze rattensoort, die vooral veel agressie vertoont. Deze soort verplaatst zich snel en graag en heeft vele nieuwe holen gegraven in Den Haag.. Het schijnt dat deze nieuwe rattensoort zich bijzonder heeft gefocust op journalisten, vooral zij die zich regelmatig in de buurt van de Tweede Kamer begeven. Deze journalisten worden regelmatig aangevallen en levensgevaarlijk gebeten door deze nieuwe ‘clan’.
En zoals gezegd heeft de Tweede Kamer grote moeite met het bestrijden ervan…

Ongediertebestrijding

Maar ratten (zo vertelde een zeer ervaren rattenverdelger van het bedrijf RATTEX), kun je het beste in het oorspronkelijke hol uitroeien, en dat is dus op de Herengracht 74…
Het schijnt dat daar een zekere T. Baudet woont of in ieder geval kantoor houdt, en een grote hoeveelheid ratten houdt (als huisdieren?). Reden om de dierenbescherming er op af te sturen! En natuurlijk ook de ongediertebestrijding van de gemeente Amsterdam!

– Dit bericht is grotendeels geverifieerd, met uitzondering van de sappige details.-

* Laatste revisie op 15 januari 2023 door Redactie AC

Bart Van Der Kolk
Laatste berichten van Bart van der Kolk (alles zien)
183 x, 1 va (291023)

10 Reacties

 1. Avatar Van Suffie
  Suffie

  Ik krijg bij het lezen van dit stuk een vervelend gevoel….

  In de afgelopen jaren is het in bepaalde extremistische kringen populair geworden om grieven ten aanzien van publieke figuren als politici, bestuurders en ambtenaren persoonlijk te maken door hun persoonsgegevens openbaar te maken, zodat verontwaardigd publiek ‘op de koffie’ kan komen (lees: te intimideren en privéleven te verstoren ). Ik denk even aan het gedoe bij de woning van Sigrid Kaag. Ik kan voor dit soort methodes geen enkel goed woord vinden en dat heeft niets te maken met het feit dat dit soort praktijken doorgaans vanuit de rechterflank worden georganiseerd.

  Ik vind persoonlijk dat bewegingen als die van het FVD niets snel genoeg uit het politieke klimaat kunnen verdwijnen, de heren Baudet en van Meijeren voorop, maar dit soort verdekte opruiingsboodschappen vind ik echter dik over de rand. We zijn niet beter dan de vijand als wij hun tactieken overnemen.

  1. Avatar Van Bart
   Bart

   Suffie,
   Ik publiceer geen persoonsgegevens, uitsluitend het openbare adres van het PARTIJBUREAU van FvD, gewoon gevonden op googlemaps, dus uiterst openbaar. Ik roep uitdrukkelijk ook niet op om daar ‘op de koffie’ te gaan, verstoor dus niemands privéleven, maar de vijanden van de rechtsstaat waarin ik ondanks alle aberraties toch nog enigszins vertrouwen heb, moet je soms wat ‘achter de vodden zitten’ zodat ze beseffen dat hun acties het leven van onschuldige mensen behoorlijk verstoren. Kijk even naar wat vandaag op Schiphol gebeurt…

   1. Avatar Van Reinder+Rustema
    ReindeR+Rustema

    Hij is dit jaar verhuisd naar Amsterdam Zuid met zijn gezinnetje. De foto’s van het interieur zijn te bewonderen op een roddelsite met interieurfoto’s van BN’ers in Funda-stijl. Geen zekerheid of de informatie correct is overigens.

  2. Avatar Van Bart
   Bart

   Suffie, sorry: nog steeds een vervelend gevoel? Opruiing is wat anders dan factchecking, toch? Mijn artikelen zijn vooral gebaseerd op wat mensen als groep ervaren: als de meeste mensen de aanwezigheid van mensen als Baudet en companen als ‘hinderlijk voor de democratie’ ervaren,dan moet je iets doen: met de pen of anderszins. Vroeger (jaren ’80) streed ik met de fysieke wapens, nu met de pen of gewoon met ‘constateren dat’… Meestal voldoende!

 2. Ik heb het toch eerder begrepen in overdrachtelijke zin, getuige ook het aanroepen van de dierenbescherming en ongediertebestrijding.
  Maar inderdaad kunnen dit soort vergelijkingen de tweespalt in de samenleving aanwakkeren, zeker als dit consequent gebeurt, zoals Baudets kwalificatie ‘reptielen’.

 3. Avatar Van Bart
  Bart

  Noot van de gastredacteur: Soms moet je ingrijpen als de Democratie het volledig laat afweten.. Het genoemde pand op de Herengracht is bij mijn weten uitsluitend het kantoor van de FVD, ik heb geen enkele intentie om iemand te ‘bedreigen’ of wat dan ook…
  Maar als er over ‘reptielen’ waarmee joden en ‘hoog geplaatsten’ bedoeld schijnen te worden, is voor mij de democratische maat vol. Als iedereen alles mag roepen, dan mag ‘Links’ dat ook, alleen zijn deze clubs veel te bescheten om te zeggen wat ze vinden…
  Daarom is er wel een verbod tegen terroristen, maar niet tegen holocaustontkenners en complotten-ontkenners…Neem nu Icke…
  Ik denk voor deze figuren ook een soort ongediertebestrijding noodzakelijk is. Mensen die onze verworvenheden (tolerantie, verdraagzaamheid etc.) aanvallen zullen geweerd moeten worden. Desnoods met uitsluiting en uitwijzing. Wat nu bevestigd is door de overheid.
  Wat Milena en Suffie betreft: Als linkse actievoerder ging ik vroeger wel eens bij ‘speculanten op de koffie’, maar zoals gezegd: Herengracht 74 is het officiële adres van het partijbureau van het Forum voor Democratie (ik kots van deze fake-naam) Ik wens Thierry persoonlijk veel geluk met zijn pasgeboren kind, en heb geen enkele intentie om mensen op te roepen om dit adres te bezoedelen, zoals vriend van Thierry, ene Engel wel deed met zijn oproep om verpleegtehuizen lastig te vallen.
  Nomen est omen…

 4. Avatar Van Bart
  Bart

  En @ Arnoud: natuurlijk is alles in deze bijdrage (bedankt!) overdrachtelijk: ik vertel sprookjes over de Rattenkoning, zoals Andersen (of was dat iemand anders?) dat ook deed.. Natuurlijk is er enige maatschappelijke satire (sarcasme?) te bespeuren, maar door de overmaat aan complottheorieën ben ik soms ook de maatschappelijke middenweg wat kwijt.. Mijn doel is juist eenheid en saamhorigheid aan te moedigen, waar dat door mensen die zich de naam ‘Eenheid van Nederland’ aanmeten, en andere verdwaalden met demonstratie-dwang, juist tweedracht gezaaid wordt. Een malloot als Icke zijn ideeën laten uitspugen op het Museumplein lijkt mij het einde van ons democratisch gedachtengoed…..

 5. Avatar Van Milena Tsareva
  Milena Tsareva

  Beste Bart,

  – In het artikel schrijf je : “Het schijnt dat daar een zekere T. Baudet WOONT (of i.i.g. kantoor houdt)”
  – In je eerste reactie schrijf je : “Het genoemde pand op de Herengracht is bij mijn weten uitsluitend het kantoor van de FVD”

  Deze twee beweringen spreken elkaar tegen / komen in elk geval niet overeen. Je reactie lijkt in deze een afzwakking te zijn van wat je in het artikel schrijft. Je stelt verder geen intenties te hebben iemand te bedreigen “of wat dan ook”. Daar lijkt het anders verdomd veel op door een specifiek adres te vermelden. Daarom blijf ik veel moeite met dit artikel houden.

  1. Avatar Van Bart
   Bart

   Milena,
   Nogmaals: het is niet mijn bedoeling om mensen bij hun tegenstanders ‘op de koffie’ te laten komen, ik roep daartoe ook niet op. Maar net zo als iedereen weet waar Schiphol is, weet nu iedereen waar het kantoor van FvD is… Mocht de heer Baudet daar ook wonen, dan is en was dat mij niet bekend. Mijn bijdrage was natuurlijk uitermate ironisch en mogelijk sarcastisch, omdat rechts tactieken hanteert die niet in onze rechtsstaat en democratie thuishoren. (uiterst links ook, overigens). Maar de democratie kreunt onder de complottheorieën en de aanvallen van rechts op onschuldige mensen (die in bejaardentehuizen tijdens de coronacrisis, en joodse mensen, en ‘niet ariërs’ bijv.). Dus nogmaals: vindt ervan wat je vind, maar mijn doelstelling was slechts Amsterdammers er op opmerkzaam maken dat de ratten in Den Haag hun thuisbasis in Amsterdam hebben….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share