Er komt een toneelstuk over Johannes van Dam.
De dikke van Dam.
De schrik van de horeca. Ik herinner mij dat ik ooit in de kersttijd mijn tv-show Robs Pianobar opnam bij een café vlak om de hoek en Johannes als gast had uitgenodigd.
Bij binnenkomst kreeg de uitbater bijna een hartverzakking en moest met een doekje koele lucht worden toegezwaaid.
Johannes keek op het menu en zag gelijk drie fouten, maar godzijdank hoorde de eigenaar dit niet, want dan hadden we een ambulance kunnen bellen met 112.
Johannes kwam hij niet eten maar een boekje promoten.
Terloops vertelde hij dat de cijfers van zijn recensies altijd minstens een of twee punten te hoog waren. Dat was hem door de reclameafdeling van de krant opgedragen.
Als hij de volle waarheid schreef zou geen horecaffer nog adverteren, want Johannes was een onvervalste azijnzeiker.
Als hij een restaurant een 6 gaf was hij bijkans vergiftigd en bij een onvoldoende was eten levensbedreigend geweest.
Zelf is hij uiteindelijk overleden in het OLVG aan kwalen die een verband hebben met zijn beroep als professioneel restaurantbezoeker.
Nadat hij uiteraard eerst gehakt had gemaakt van het voedsel dat men hem daar voorzette.
Ik wacht nu op Johannes van Dam de musical en het is maar dat u het weet.
* Laatste revisie op 20 april 2025 door Redactie AC