De drive-in coronatest
De drive-in coronatest

De drive-in coronatest

Better safe than sorry. Vanwege een chronische verkoudheid die al meer dan een maand aanhoudt, besloot ik om voor de zekerheid een coronatest te gaan doen. Zaterdag kon ik terecht op het parkeerterrein van RAI Amsterdam, waar een drive-in teststraat was ingericht. Zenon mocht mee, want die kon ik natuurlijk niet alleen thuis laten. Een bijzondere ervaring. 

Beetje nerveus onderweg over de Ring A10. Eenmaal bij de beurshal kon ik aansluiten in een file van coronatesters. Stapvoets rij je een grote hal binnen. Een GGD-medewerker verwijst je naar een van de testlocaties. Daar zit een medewerker achter een spatscherm die je gegevens controleert en je doorstuurt naar de test-unit. Daar krijg je een lange wattenstaaf in keel en neus – zoals je dat vast wel kent uit politieseries op televisie. Die test duurt nog geen minuut. 

Binnen 48 uur krijg je de uitslag doorgebeld. En inderdaad: zojuist ging de telefoon. Mijn coronatest is negatief. Dat is positief nieuws, want dat betekent dat ik niet ben besmet met COVID19. Fijn om dat zeker te weten. Voor mezelf, maar vooral ook voor mijn omgeving. 

Blijf gezond, mensen. Dat doe je door voorzichtig te blijven. Het coronavirus is nog niet weg, dus ga geen overmoedige dingen doen. Het gevaar ligt nog steeds op de loer.

* Laatste revisie op 16 juni 2020 door Redactie AC

Jeroen Mirck
Laatste berichten van Jeroen Mirck (alles zien)
10 x, 1 va (291023)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Total
0
Share