Het duimpje van Halsema
Het duimpje van Halsema

Het duimpje van Halsema

In de waan van de dag is het voor een topbestuurder als Femke Halsema blijkbaar ingewikkeld om zaken in de juiste proportie te blijven zien. Laat ik daarbij enige ondersteuning bieden, want het is nodig.
Allereerst stel ik vast dat Amsterdam een van de belangrijke hoofdsteden in Europa is. Dit moeten we voor ogen houden. We hebben het dus niet over Madurodam of Legoland.

Solidariteit

Naar aanleiding van de corona-rellen in diverse steden, vond mevrouw Halsema het nodig om solidariteit met onze dienders te tonen. Niet door een extra uitgebreid kerstpakket, een salarisverhoging of een bevordering. Nee, door op straat een duimpje naar ze op te steken. Het is een symptoom van de infantilisering van onze samenleving. Facebook op de hoek van de straat.
Ik zocht direct naar een teiltje om mijn weerzin tegen dit onnoemelijke truttigheidsgehalte in uit te kotsen.

In de zeik genomen

Als straatagent zou ik hier niet blij mee zijn. In de Amsterdamse werkelijkheid wordt dit idee namelijk direct omgezet in het massaal opsteken van de middelvinger. En ook al blijft het bij een duimpje, voor vrouwelijke agenten valt het ergens toch in de categorie ‘nafluiten’.
Ziet u het voor zich? Op de Albert Cuyp steken de mensen voortdurend een duimpje op naar de agenten die daar rondlopen. Dit trekken ze niet. Ik zou me als agent zwaar in de zeik genomen voelen. Terecht, want dat gebeurt waarschijnlijk ook.

SBS6-niveau

Het zijn allemaal van die kinderachtige ideetjes op SBS6-niveau. Klappen voor onze zorghelden. Duimpjes voor de politie. Zorg liever dat je gevaccineerd bent en je aan de corona-maatregelen houdt. Ga niet demonstreren voor je ‘vrijheid’. Dan kunnen ‘helden’ gewoon hun dagelijks werk doen zonder in de knel te komen. Ze voelen zich dan veel meer serieus genomen dan met een duimpje.

* Laatste revisie op 25 november 2021 door Redactie AC

Eén reactie

  1. John Zwart

    Ja, laten we het eenvoudig houden. Ophouden met dat stupide demonstreren want we weten het zo langzamerhand wel. Er moet een eind komen aan het rondreizend circus dat meent dat je met heel hard schreeuwen de 90% van de bevolking die er anders over denkt wel massaal aan jouw kant zult krijgen. Soms moet je je neerleggen bij de meerderheid – dat is nl. óók democratie. Doe je dat niet moet je rekening houden met de corrigerende hand. Dat is logisch, ook zonder infantiele duimpjes omhoog of naar beneden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: